01-06-2019 / Community art project ‘Samen kunst maken’

Missie geslaagd!
Wekenlang is er door kinderen uit groep 7 en 8 van de Oranje Nassau- en Vinkenbaanschool, bewoners van Amaris Florisberg en andere bewoners uit Muiderberg met plezier gewerkt aan een eigen mozaïektegel. Het project bracht kinderen en andere belangstellenden naar Amaris Florisberg, waar door iedereen met veel enthousiasme en creativiteit een tegel werd gemaakt onder leiding van kunstenaars Marja Thijssen en Reinier Gadellaa.

Alle werkzaamheden voor dit community art project in de Dorpsstraat zijn klaar. De 150 mozaïektegels vormen een kleurrijk terras. Het thema voor de afbeeldingen op de tegels is ‘biodiversiteit’. Binnen de vier platanen ligt het wapen van Muiderberg in mozaïek omringd door diverse bodembedekkers.
Het online fotoboek laat het hele proces zien van dit bijzondere kunstproject.
https://myalbum.com/album/L6wIMLLxwUzf

Tijdens de Buitenspeeldag op 12 juni zal het project om 14.30 uur officieel worden onthuld door burgemeester Han ter Heegde.

U bent van harte welkom om dit feestelijke moment bij te wonen. Aansluitend zal er een drankje, hapje en live muziek zijn. Het belooft een gezellige middag te worden.

De muziek, drankjes en hapjes worden gesponsord door: Harry Bakker Saxofoons, Verswinkel Oudshoorn, Supermarkt de SPAR, Restaurant Het Lagerhuys, Bakkerij Tetteroo, Slagerij Dalmulder, Snackstation de Banier en de Dorpsraad Muiderberg.

De organisatie van de Buitenspeeldag en het community art project is in handen van Dorpsraad bestuurslid Miranda Melger. Lijkt het u leuk om mee te helpen op 12 juni?
Er zijn nog vrijwilligers nodig bij de opbouw en spelbegeleiding. Meldt u aan en stuur een mail naar mirandamelger@gmail.com.

Comments are closed.