09-04-2019 / Gemeente Almere presenteert ontwerp bestemmingsplan 2019 Almere Poort Buitendijks

Begin vorig jaar presenteerde de gemeente Almere een grootschalig plan voor de kustlijn direct tegenover Muiderberg. Deze plannen stuitten in Almere maar ook daarbuiten direct op veel bezwaren, ook de Vereniging Dorpsraad Muiderberg diende hiertegen een zienswijze (bezwaar) in. Verder liet de gemeente Gooise Meren weten, na enig aandringen van onze zijde, via een brief aan het gemeentebestuur in Almere ook verontrust te zijn. De gemeente Almere trok daarop deels deze plannen voor aanpassing vanwege de vele bezwaren weer in.

Zonder dat de Vereniging hiervan kennis kreeg heeft Almere nu nieuwe plannen ontwikkeld die zullen worden besproken tijdens een zgn. carrouselvergadering op 11 april 2019 in de Marina Jachthaven aan de Marinaweg in Almere. De aanvang van deze avond is 19.00 uur. Meer informatie over de mogelijkheid tot inspreken en het verdere verloop van deze vergadering kunt u vinden als u de volgende link volgt http://gemeenteraad.almere.nl/inv…/almere-poort-buitendijks/
Ook kunt u daar via een link daar het volledige bestemmingsplan inzien.

Gezien het feit dat in Gooise Meren en aanliggende regiogemeenten de kustvisie dit jaar een belangrijk onderwerp zal zijn en zal worden vastgesteld zijn de plannen van Almere hierover zeker van belang. Het bestuur van de Vereniging Dorpsraad Muiderberg zal dan ook op deze bijeenkomst aanwezig zijn en via de inspraakmogelijkheid alvast haar bezwaren kenbaar maken.