18-05-2018 / DORPSRAAD WERKT AAN DE UITBREIDING VAN HET REEDS INGEDIENDE BEZWAARSCHRIFT TEGEN BOUWPLANNEN ALMERE

Nog steeds bereiken ons berichten, dat niet alle inwoners van Muiderberg de wekelijkse uitgave van het Muidernieuws in hun brievenbus ontvangen. Voor deze leden en diegenen die geen gebruik maken van Facebook, vindt u onderstaand (zie link) het interview dat de voorzitter Jur Jonges  over bovenstaand onderwerp aan het weekblad Muidernieuws gaf.

In het Muidernieuws van woensdag 16 mei jl heeft Jur Jonges, voorzitter van de Dorpsraad, uitvoerig verteld over de omvangrijke (buitendijkse) bouwplannen van de gemeente Almere en de consequenties van die plannen voor Muiderberg. Zo gaat er direct aan de overkant van Muiderberg landaanwinning plaatsvinden, worden nog meer appartementen gebouwd (waaronder een gebouw van 80 meter hoog!) en wordt het evenemententerrein verplaatst richting het zuiden (dichter bij Muiderberg).  Volgens Jonges ontstaat niet alleen een verrommeling van het landschap, maar wordt ook de biotoop van het aangrenzende Natura 2000 gebied bedreigd. Redenen genoeg voor de Dorpsraad om het reeds ingediende bezwaarschrift tegen deze plannen in een vervolgschrijven verder te onderbouwen.

Om het hele artikel te lezen klikt u op onderstaande link:

https://paper.muidernieuws.nl/open/d957f3js/3a-113635-voorzitter-jur-jonges-39-almere-heeft-niet-echt-door-dat-ze-buren-hebben-39-?mshare

Comments are closed.