31-03-2019 / DORPSRAAD MUIDERBERG VRAAGT UITSTEL PLAN GEMEENTE GOOISE MEREN

De Vereniging Dorpsraad Muiderberg doet een beroep, samen met andere bewonersgroepen, aan de gemeenteraad en B&W van Gooise Meren om de beslissing over de aankoop van de locatie Energiestraat nr. 1 in Naarden uit te stellen.

De gemeenteraad van Gooise Meren wordt 3 april a.s. gevraagd een besluit te nemen over de aankoop van bovengenoemde locatie. Het doel van deze aankoop is, om een eerste stap te zetten in de voortzetting van de realisatie van een passantenhaven en de daarvoor noodzakelijke plannen voor de verdere toeristische ontwikkeling van de Naarder Trekvaart.Deze plannen zullen een behoorlijke impact hebben op de bereikbaarheid van Muiderberg via de Hakkelaarsbrug. Het bestuur van de Vereniging maakt zich daar grote zorgen over. Ook de bereikbaarheid van andere locaties in Muiden en Naarden is hier in het geding. Dit “stap voor stap” beleid loopt vooruit op de bezwaren die er ten aanzien van dit project in de verschillende kernen leven en met dit uitstel kan in ieder geval worden voorkomen dat er onomkeerbare beslissingen worden genomen.

De bestuursleden van onderstaande belangengroepen van bewoners doen dan ook een dringend beroep tot uitstel van deze beslissing totdat er voor goede oplossingen voldoende draagvlak is verworven.

Jur Jonges, voorzitter Vereniging Dorpsraad Muiderberg,
Boenk van Marle, voorzitter Buurtplatform Naarden Vesting,
Said Almakroudi, voorzitter Buurtplatform KTV,
Kees Scheltes, voorzitter Buurtplatform Parkwijk Naarden,
Hans van der Steen, voorzitter Stadsraad Muiden,
Huib Verhagen, voorzitter Vereniging Naarder Woonbos en
Michiel Koekkoek, Stichting Buurtschap Hakkelaarsbrug.

De strekking van dit verzoek vindt u terug in onderstaand document.

Brief aan gem. bestuur verzoek uitstel aankoop energiestraat 1