“Gooise Meren Spreekt”

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Algemeen

De gemeente Gooise Meren doet regelmatig onderzoek naar de wensen en meningen van haar inwoners. Deze enquêtes onder de naam “Gooise Meren Spreekt” worden enige malen per jaar door een gespecialiseerd bureau uitgezet. Onze gemeente besteedt deze werkzaamheden uit aan het onderzoeksbureau Moventem in Zutphen.

Op 24 januari jl. heeft de gemeente via Moventem weer een enquête uitgezet. Deze keer komt er een voor Muiderberg belangrijk onderwerp aan de orde; de woonwensen van inwoners van Gooise Meren in de leeftijd van 50+ en ouder. 

Aangezien het bij vele bouwprojecten binnen de gemeente vaak niet lukt om voor deze groep 50+ inwoners betaalbare, maar ook passende woningen te realiseren, is het van belang dat ook zoveel mogelijk inwoners uit Muiderberg hun mening hierover geven.

Zoals bekend, zullen in de komende jaren 2 locaties in ons dorp vrijkomen omdat beide lagere scholen zullen samengaan in een nieuw schoolgebouw en daarvoor een nieuwe locatie op de gemeentewerf is gekozen. Hiermee komen er locaties vrij, die benut kunnen worden om woningen te bouwen voor oudere inwoners in Muiderberg die, in een inmiddels te groot huis wonen, maar niet kunnen doorstromen naar een geschiktere, meer passende woning. Met de bouw van dergelijke woningen kan doorstroming op gang komen, waardoor zich ook nieuwe bewoners kunnen vestigen, hetgeen voor de vitaliteit en levendige sfeer voor de toekomst van Muiderberg van groot belang is.

Het bestuur beveelt u sterk aan, met dergelijke enquêtes mee te doen en de gemeente daarmee kenbaar te maken wat Gooise Meren en meer specifiek Muiderberg volgens u nodig heeft. Als u de uitnodiging voor de enquete niet via e-mail heeft gehad betekent dit dat u zich voor het enquêteforum “Gooise Meren Spreekt” niet heeft opgegeven. Om uitnodigingen voor enquêtes over steeds verschillende onderwerpen in de toekomst te ontvangen kunt u zich via de volgende link daarvoor kosteloos opgeven; https://www.gooisemerenspreekt.nl/home.html

Om aan de huidige enquête “woonwensen van inwoners van Gooise Meren in de leeftijd van 50 jaar en ouder” mee te doen kunt u eenmalig de volgende link gebruiken; www.moventem.nl/woonwensen.

Aan deze enquête kunt u nog tot en met zondag 13 februari meedoen. Na afloop krijgt u als deelnemer de resultaten automatisch toegestuurd. Als u deze enquête al heeft ingevuld is het niet nodig dit nogmaals te doen.