Jur Jonges ontvangt gemeentelijke vrijwilligersprijs 2021 voor Muiderberg.

• Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Algemeen

Hedenmiddag 3 februari om 13.00 uur mocht een verraste Jur Jonges thuis uit handen van wijkwethouder Barbara Boudewijnse deze vrijwilligersprijs in ontvangst nemen. Deze prijs, “De Muiderbergse Echo”, bestaande uit een oorkonde en een giclée (hoogwaardige kopie van een schilderij op doek) met een afbeelding van de Muiderbergse Echomuur, werd daarbij officieel aan Jonges uitgereikt. Het originele schilderij gemaakt door kunstenares Heleen van Lynden hangt in het gemeentehuis in Bussum. De prijs viel hem ten deel, vanwege zijn vele inspanningen voor Muiderberg als lid van het bestuur van de Vereniging Dorpsraad Muiderberg sinds 2016 en als voorzitter van het bestuur van 2018 tot zijn aftreden in 2021. Barbara Boudewijnse memoreerde de uitverkiezing als volgt; “zijn niet aflatende inspanningen voor vele aspecten, belangrijk voor de woonomgeving en het welzijn van de inwoners van Muiderberg zijn daarmee onderkent en hebben vele Muiderbergers voor Jonges doen kiezen”. Normaliter wordt deze prijs altijd uitgereikt in de Rijver tijdens de nieuwjaarsreceptie van de Vereniging Dorpsraad Muiderberg begin januari, maar als gevolg van de coronamaatregelen moest dit enige malen worden uitgesteld en kon slechts in zeer kleine kring plaatsvinden. Het huidige bestuur van de Vereniging Dorpsraad Muiderberg is met de keuze van B&W van Gooise Meren dan ook zeer ingenomen.