Berichten 2019

Nationale Buitenspeeldag
Op 12 juni 2019 werd in de Dorpsstraat voor de 2demaal een buitenspeeldag in Muiderberg voor kinderen georganiseerd. De Dorpsstraat was daartoe in overleg met de gemeente tijdelijk afgesloten en er waren diverse speelattracties met o.a. een springkussen en een trampoline voor de kinderen opgesteld.

Bijzonder jammer was, dat het weer niet erg wilde meewerken waardoor de belangstelling helaas te wensen overliet. Gelukkig waren de diverse speeltoestellen onder tenten overdekt opgesteld zodat deze toch konden worden gebruikt. Desondanks wisten later in de middag toen het weer iets opklaarde, toch een kleine groep ouders met enthousiaste kinderen het weer te trotseren. Ook was er als extra attractie voor de kinderen nog gezorgd voor limonade en wat snoepgoed. Bij de Banier kunnen bassischoolkinderen tot en met zondag het beloofde waterijsje ophalen.

ONTHULLING “COMMUNITY ART PROJECT” IN DE DORPSSTRAAT

Tegelijk met de buitenspeeldag vond om 14.30 uur de officiële opening plaats van het community art project. Na een woord van welkom en inleiding door Dorpsraad bestuurslid Miranda Melger vond de feestelijke handeling plaats door burgemeester Han ter Heegde. Hierbij krijg hij assistentie van de aanwezige kinderen. Aansluitend werd er door Marja Thijssen nog uitleg gegeven over het project. De middag werd feestelijk voortgezet met live muziek onder het genot van een drankje en een hapje aangeboden door de ondernemers uit de dorpsstraat.

Wekenlang is er door kinderen van de beide lagere scholen en inwoners van o.a. de Florisberg met veel enthousiasme en creativiteit gezamenlijk gewerkt om 150 mozaïektegels met het thema biodiversiteit te maken. Dit alles stond onder artistieke leiding van de kunstenaars Marja Thijssen en Reinier Gadellaa.

Diegenen die nog benieuwd zijn naar het hele scheppingsproces kunnen dit alsnog bekijken op https://myalbum.com/album/L6wIMLLxwUzf.

Met dank voor de ondersteuning van de buitenspeeldag aan:
Bakkerij Tetteroo, Slagerij Dalmulder, Verswinkel Oudshoorn, Restaurant Het Lagerhuijs, De Banier, SPAR, Harry Bakker Saxofoons en ook aan de vrijwilligers Paul Steijn, Rebecca van Wijnen, Trees Melger, Kirsten van Kasteren (Versa Welzijn) en Maruf uit Muiden.