Bestuursleden november 2018

Jur Jonges

JurJongesVoorzitter

Ik wil me inzetten voor de instandhouding en verbetering van het woon- werkklimaat in Muiderberg. Het lijkt me mooi om mijn kennis en ervaring in te zetten. Ik ben daar ook gemotiveerd voor mede omdat mijn kinderen hier een fantastische jeugd hebben gehad. De richting van mijn bijdrage is ‘duurzaamheid’. Ik heb veel ervaring met hoe je technieken en organisatie in kan zetten om een duurzame woonomgeving te maken.
Een ander terrein waar ik ervaring mee en kennis van heb is kunst en cultuur. Daar valt nog veel te winnen in ons dorp en daar wil ik ook graag aan bijdragen.

Ervaring en kennis
Jur is na de HTS afgestudeerd aan de Academie van de Bouwkunst. Hij heeft vele jaren ervaring als architect. Daarnaast is hij Hogeschooldocent geweest op zijn vakgebied. Jur heeft naast architectuur kennis op het terrein van ruimtelijke ordening en –ontwikkeling.

Inzet in het dorp
Jur heeft veel vrijwilligerswerk gedaan, maar vooral buiten het dorp. Hij was actief in projecten in onder andere Zuid-Afrika, Pakistan en Malawi. Jur is bestuurslid van Probus oud Gooi en de Roeivereniging Naarden.
Bij het kunstcollectief Muiden& Muiderberg organiseert Jur lezingen.

Bijzonderheid
Velen kennen Jur als toneelspeler bij Stuk voor Stuk en Jur is volop bezig om voor twee van zijn kinderen energieneutrale huizen in Amsterdam te realiseren.
voorzitter@dorpsraadmuiderberg.nl

John Haug

johnhaug_150X160Secretaris

John (Amsterdam, 27 april 1952) woont sinds 1991 in Muiderberg. Hij heeft elektrotechniek gestudeerd en volgde daarnaast vele cursussen op het gebied van elektronica, geluid- en videotechniek. Zijn diensttijd bracht hij door bij de landmacht en vervulde daar de functie van sergeant verbindingen.  De laatste 30 jaar werkte hij als managing director bij een import/exportbedrijf voor professionele audio en video, Electric Sound Benelux  B.V. in Almere. In Muiderberg was John actief als penningmeester van de Jeu de Boulesvereniging ‘De Brink’ en bij Swing op de Brink gaf hij vele jaren technische ondersteuning en adviezen bij dit muziekevenement.  John was vele jaren bestuurslid van de Bewonersvereniging Muiden/Muiderberg, de voorloper van de huidige Vereniging Dorpsraad Muiderberg.  Hij heeft dan ook actief meegewerkt aan het vormgeven van deze Vereniging.
secretaris@dorpsraadmuiderberg.nl

Sandra Deuling

SandraDeuling_150X150Penningmeester

Ik vind het nog steeds een voorrecht om in Muiderberg te mogen wonen. Zelfs op zo’n ideale plek valt er altijd wat te verbeteren en te verdedigen. Ik wil daar graag een positieve bijdrage aan leveren. De Dorpsraad wordt een prima club die voor de belangen van het dorp opkomt. Mijn inzet is gericht op het doel dat bereikt moet worden, positief en verbindend.
Ervaring en kennis
Sandra heeft ruime ervaring op administratief/boekhoudkundig terrein en heeft bij diverse bedrijven gewerkt. Daarna is ze haar eigen bureau begonnen.
Sandra heeft brede kennis van wat in de politiek de afgelopen 14 jaar aan de orde is geweest. Zij weet hoe de besluitvorming loopt en heeft een uitgebreid netwerk, zowel in de politiek - dwars door de partijen heen, als in het maatschappelijk veld.

Inzet in het dorp
Sandra heeft in het bestuur gezeten van de Oranje Nassauschool. Ze is heel lang actief geweest in de gemeente politiek namen D66 afwisselend als commissielid, raadslid, lijsttrekker en fractievoorzitter. Ze is ook mede oprichter geweest van de lokale politiek partij Ons Muiden Muiderberg en was daarvoor fractievoorzitter. Verder heeft Sandra in het bestuur van de Organisatie Valentijnsconcert voor Vrijwilligers Muiden/Muiderberg gezeten.

Bijzonderheid
Sandra vindt Muiderberg een geweldige plek om kinderen op te laten groeien en te genieten van het strand, bos en open weide.
penningmeester@dorpsraadmuiderberg.nl

Ab Heij

ABHeijNieuwLid

De Dorpsraad streeft naar een verkeersveilig dorp. Ik wil me inzetten om waar dit kan de situatie te verbeteren. De talrijke verkeersdrempels en verkeersplateaus moeten gebruiksvriendelijker gemaakt worden of er kunnen andere snelheidsremmende maatregelen uitgevoerd worden. Verder wil ik me ervoor inzetten dat het openbaar vervoer met de omliggende dorpen en steden minimaal op het huidige niveau blijft en waar mogelijk verbeterd wordt.

Ervaring en kennis
Ab heeft veel kennis en ervaring opgedaan bij de Verkeerspolitie op het gebied van verkeersmanagement en de daaruit voortvloeiende aspecten ter bevordering van de verkeersveiligheid in brede en enge zin. Hij wil deze kennis graag delen met de leden van de Dorpsraad en de inwoners van Muiderberg, om ons dorp nog verkeersveiliger en verkeerstoegankelijker te maken voor alle weggebruikers.

Inzet in het dorp
Ab heeft zich op heel veel terreinen ingezet voor het dorp. Onder andere als bestuurslid van de Oranje Nassauschool, de Kerk aan Zee en als vrijwillige bestuurder van de bus van de Florisberg.

Bijzonderheid
Ab loopt al 28 jaar de Nijmeegse vierdaagse.
abheij@dorpsraadmuiderberg.nl

Miranda Melger

Lid

Mijn naam is Miranda Melger en de afgelopen 2 jaar heb ik het
wonen in Muiderberg ervaren als een bijzonder fijne plek waar ik
mij erg thuis ben gaan voelen. Het authentieke dorpse karakter, de rust en natuur spreken mij erg aan.
Ik wil mij graag inzetten voor zaken die voor ondernemers en
ZZP-ers van belang zijn. Ik hoop, als nieuweling in het dorp, met
een frisse blik iets bij te kunnen dragen aan het fijne leven in
Muiderberg. Ik denk dat, met het bundelen van krachten als
leidraad, nog heel veel te bereiken valt.

Ervaring en kennis
Na mijn opleiding eventmanagement heb ik zakelijke en
particuliere evenementen georganiseerd zoals seminars,
klantendagen en bedrijfsfeesten. Momenteel werk ik als ZZP-er bij
HB Software, waar ik mij bezig houd met externe communicatie &
events.
Sinds 2010 ben ik voorzitter van De stichting “Mind the arts
foundation”. Twee sprekende voorbeelden van kunstprojecten
zijn in Amsterdam Noord en in Purmerend. In woonwijken is
kunst gemaakt samen met de bewoners van de wijk en kinderen
van basisscholen. Deze kunst is op de muren van gebouwen en
huizen bevestigd om de wijk op te fleuren maar ook om
het “samen’ gevoel te versterken.

Bijzonderheid
Sinds mijn 18e jaar treed ik op als professioneel zangeres en
actrice met diverse programma’s. Ik houd erg van het zingen van
Jazz maar ook van liedjes met mooie Nederlandse teksten. Ook
bezorg ik voor particuliere en zakelijke gelegenheden Zingend
Telegrammen. Website: zingendtelegram
mirandamelger@dorpsraadmuiderberg.nl

Michiel Koekkoek

Lid

Sinds 1977 woon ik (geboren op 23 mei 1949 in de Watergraafsmeer/Amsterdam) met mijn partner op de Zuidpolderweg in het buurtschap Hakkelaarsbrug. Daar zijn onze twee dochters opgegroeid maar inmiddels al lang weer uitgevlogen (naar Amsterdam). Sinds 2012 ben ik gepensioneerd na 41 jaar met plezier werkzaam te zijn geweest in de IT-branche. Sinds 1977, toen de A1 en A6 beide nog 4-baans wegen waren, is de infrastructuur bij Muiderberg ingrijpend veranderd. Er is een spoorbaan bijgekomen in de jaren tachtig die sinds het doortrekken van de Flevolijn naar Zwolle aanzienlijk drukker is geworden, de A1 en A6 zijn inmiddels 14- en 12-baans autowegen geworden en ook is het vliegverkeer over Muiderberg hinderlijk toegenomen. Door de ligging van onze woning ben ik (helaas) ervaringsdeskundige geworden wat betreft geluidhinder. Die kennis wil ik graag inzetten als bestuurslid van de Dorpsraad.

Ik ben bestuurslid van de vereniging Muider IJsclub Eendracht waarvoor ik de ledenadministratie en de website verzorg. Helaas is er de laatste jaren weinig natuurijs maar het organiseren van de Muiderslotloop is wel een jaarlijks terugkerende activiteit van deze vereniging. Sinds kort ben ik ook lid van de Klankbordgroep Schiphol/A1-A6. Deze heeft de doelstelling bij het gemeentebestuur Gooise Meren en de Omgevingsraad Schiphol bespreekbaar maken van het toenemende lucht- en snelwegverkeer bij Gooise Meren en de te nemen stappen om de nadelige gevolgen daarvan te beperken (www. minderhindergooisemeren.nl). Op zondagmorgen rijd ik op mijn racefiets met een aantal mannen uit Muiden een rondje van 60-70 km en ’s winter mag ik graag schaatsen (liefst op natuurijs). Inmiddels hebben we 2 leuke kleinzonen van 3 en 1 jaar op wie we passen. Daarnaast trekken we erop uit met onze camper en maken we 1x per jaar een meerdaagse fietstocht (o.a. in 2016 naar Rome).
michielkoekkoek@dorpsraadmuiderberg.nl

Leon Imandt

Lid

Mijn naam is Leon Imandt en ik woon met veel plezier sinds 1980 in Muiderberg met mijn vrouw, oorspronkelijk ook met onze twee kinderen maar die wonen inmiddels elders. Ik wil graag meehelpen om ons dorp mooi en leefbaar te houden.

Ik ben op 31 januari 1951 geboren in Bergen op Zoom. Na de middelbare school ben ik in Nijmegen Biochemie gaan studeren, heb daar een proefschrift geschreven en ben daarna hoofd van een laboratorium in het Vu-Academisch ziekenhuis geworden. Daar ben ik overgestapt naar een managementfunctie die ik ook in andere ziekenhuizen heb vervuld. Na een aantal jaren bij de Orde van Medisch Specialisten gewerkt te hebben heb ik nog een paar jaar als zelfstandig adviseur voor ziekenhuizen gewerkt en mijn werkzaam leven afgesloten met 18 maanden vrijwilligerswerk in Zambia. Sinds 1 februari 2017 ben ik officieel met pensioen. Als bestuurslid van een Nederlandse NGO probeer ik nog steeds de ziekenhuizen in Zambia waar ik voor gewerkt heb te helpen met projecten etc.

In Muiderberg ben ik een flink aantal jaren (mede)elftalleider geweest van het voetbalelftal van onze zoon, heb zelf ook jaren bij SC. Muiderberg gevoetbald. Ik ben 6 jaar voorzitter geweest van Tennisvereniging de Hakkelaars en tennis nog steeds. Daarnaast zijn mijn hobby’s skiën, vogels kijken en onze kleindochter vertroetelen.
leonimandt@dorpsraadmuiderberg.nl