Uit het MuiderNieuws

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Algemeen

Beeld: Vivid-Vision

Als alles volgens plan verloopt staat er in 2025 een gloednieuw, duurzaam en toekomstbestendig gebouw op het terrein van de voormalige gemeentewerf van Muiderberg.

Groen licht voor nieuw schoolgebouw Kindcentrum De Meerstroom


MUIDERBERG – Het nieuwe schoolgebouw voor Kindcentrum De Meerstroom kan gebouwd worden. Afgelopen mei stelde de gemeenteraad van Gooise Meren het geld voor het schoolgebouw al beschikbaar en op woensdagavond 20 september was diezelfde raad het unaniem eens met het gewijzigde bestemmingsplan.Wethouder Barbara Boudewijnse is erg blij met deze uitkomst: “De kinderen, leerkrachten en ouders zitten met smart te wachten op een nieuw schoolgebouw. Een gebouw dat de benodigde ruimte biedt en voldoet aan de eisen van deze tijd. In het gebouw waar de school nu zit is het echt behelpen, maar straks kan de school verhuizen naar een prachtig ontworpen,duurzaam gebouw”.


Participatie Omwonenden en belanghebbenden hebben een belangrijke bijdrage geleverd aan de totstandkoming van het bestemmingsplan. Tijdens vier bijeenkomsten is meegedacht over verkeer en parkeren, over de ontsluiting van het terrein en over de inrichting van de openbare ruimte en de speelruimte. De inbreng van de deelnemers is verwerkt in het bestemmingsplan zoals het nu door de raad is vastgesteld.De volgende stap in de ontwikkeling van het nieuwe schoolgebouw is het verder uitwerken van de plannen. Voor het ontwerp van het gebouw werkt architectenbureau Arons en Gelauff nauw samen met de school, de ouders en de leerlingen. Bij de nadere uitwerking van de omgeving van de school wordt de buurt weer betrokken. Wethouder Boudewijnse: “Er ligt een goede basis voor de plannen, dat hebben we echt te danken aan de betrokken deelname van de omgeving én de fijne samenwerking met de school en de kinderdagopvangorganisatie. Ik heb daarom alle vertrouwen in het vervolgproces, ook als het gaat om het vinden van goede oplossingen voor parkeren en de afwikkeling van het verkeer.” Tegelijkertijd met het verder uitwerken van de plannen worden de voorbereidingen voor het selecteren van een aannemer opgestart. De oude gebouwen van de voormalige gemeentewerf zijn afgelopen augustus gesloopt. Over de werkzaamheden wordt steeds goed contact gehouden met de buurt.


Pittige discussieVoor het goedkeuren van de financiën was eerder dit jaar nog een pittige discussie nodig. Dat maakt het extra speciaal dat nu alle partijen het initiatief unaniem steunen. Dit geeft aan dat iedereen de voordelen inziet van dit nieuwe Kindcentrum, waar onderwijs en opvang samenkomen. De betrokken organisaties voelen zich daardoor extra gemotiveerd. Ook betekent dit dat aanzienlijke meerkosten bespaard blijven door het vermijden van verder uitstel.


(Tekst loopt verder onder de afbeelding)

Beeld: Vivid-Vision

Hans Ploeg (bestuurder Florente basisscholen) en Mariska Ristjouw (bestuurder SKBNM) willen graag iedereen bedanken die heeft bijgedragen aan dit succes: de buurtbewoners, de gemeente, de schooldirecteuren en al het personeel van de school en de kinderopvang. Het was een gezamenlijke inspanning om dit te bereiken. “We zijn trots op wat we samen hebben bereikt en willen iedereen bedanken voor hun vertrouwen in dit project.” zegt Ploeg. “We kijken met optimisme naar de toekomst, waarin we kwalitatief onderwijs kunnen bieden aan de kinderen van Muiderberg. Samen werken we aan de realisatie van het nieuwe Kindcentrum in 2025.” Ristjouw voegt hieraan toe: “Dit is een overwinning voor ons allemaal. Onze kinderen verdienen de beste ontwikkelplek. Deze plek waar onderwijs en opvang samenwerken is een belofte aan de toekomst van de Muiderbergse kinderen.”

Het nieuwe gebouw gaat samen met de locatie voor kinderopvang, Villa Zeezicht, een kindcentrum vormen. Hierin krijgen de inmiddels gefuseerde basisscholen OBS De Vinkenbaan en de Oranje Nassauschool hun nieuwe huisvesting. De nieuwe naam is Kindcentrum De Meerstroom. Een plek waar circa driehonderd kinderen van 0 tot 13 jaar optimaal hun talenten kunnen ontwikkelen. De nieuwbouw wordt een duurzaam, toekomstbestendig en gezond gebouw.