Jur Jonges

JurJongesVoorzitter

Ik wil me inzetten voor de instandhouding en verbetering van het woon- werkklimaat in Muiderberg. Het lijkt me mooi om mijn kennis en ervaring in te zetten. Ik ben daar ook gemotiveerd voor mede omdat mijn kinderen hier een fantastische jeugd hebben gehad. De richting van mijn bijdrage is ‘duurzaamheid’. Ik heb veel ervaring met hoe je technieken en organisatie in kan zetten om een duurzame woonomgeving te maken.
Een ander terrein waar ik ervaring mee en kennis van heb is kunst en cultuur. Daar valt nog veel te winnen in ons dorp en daar wil ik ook graag aan bijdragen.

Ervaring en kennis
Jur is na de HTS afgestudeerd aan de Academie van de Bouwkunst. Hij heeft vele jaren ervaring als architect. Daarnaast is hij Hogeschooldocent geweest op zijn vakgebied. Jur heeft naast architectuur kennis op het terrein van ruimtelijke ordening en –ontwikkeling.

Inzet in het dorp
Jur heeft veel vrijwilligerswerk gedaan, maar vooral buiten het dorp. Hij was actief in projecten in onder andere Zuid-Afrika, Pakistan en Malawi. Jur is bestuurslid van Probus oud Gooi en de Roeivereniging Naarden.
Bij het kunstcollectief Muiden& Muiderberg organiseert Jur lezingen.

Bijzonderheid
Velen kennen Jur als toneelspeler bij Stuk voor Stuk en Jur is volop bezig om voor twee van zijn kinderen energieneutrale huizen in Amsterdam te realiseren.

John Haug

johnhaug_150X160Secretaris

Ik werd in Amsterdam op 27 april 1952 geboren en woon sinds 1991 in Muiderberg. Ik heb elektrotechniek gestudeerd en volgde daarnaast vele cursussen op het gebied van elektronica, geluid- en videotechniek. Mijn diensttijd bracht ik door bij de landmacht en vervulde daar de functie van sergeant verbindingen. De laatste 30 jaar werkte ik daar als managing director bij een import/exportbedrijf voor professionele audio en video, Electric Sound Benelux  B.V. in Almere. In Muiderberg was ik actief als penningmeester van de Jeu de Boulesvereniging ‘De Brink’ en bij Swing op de Brink gaf ik vele jaren geluidstechnische ondersteuning en adviezen bij dit muziekevenement.  Verder was ik vele jaren bestuurslid van de Bewonersvereniging Muiden/Muiderberg, de voorloper van de huidige Vereniging Dorpsraad Muiderberg.  Ik heb dan ook actief meegewerkt aan het vormgeven van deze Vereniging.

Nel de Wit

Penningmeester

Mijn naam is Nel de Wit en ben in 1945 geboren in Zoeterwoude. In 1966 ben ik naar
Landsmeer verhuisd en in 1989 uiteindelijk in Muiderberg komen wonen.
De reden van deze verhuizing: Ik was sinds 1980 lid van de gezelligste club van Muiderberg nl. de tafeltennisvereniging Werinon. Voor deze vereniging ben ik 6 jaar penningmeester geweest en heb ik ook nog 7 jaar in de redactie van het clubblad gezeten. Naast de bar in het (toen nog niet verbouwde clubhuis) de Rijver hing altijd een foto van het voormalige postkantoor. Onder het genot van een biertje of wijntje had ik indertijd mezelf beloofd, dat als een helft van dat huis te koop zou komen, ik daar dan zou willen wonen en in 1989 was die kans daar.

Daarnaast heb ik nog 46 jaar gewerkt. Begonnen in Leiden bij een boekhandel met bonnetjes schrijven voor schoolboeken. Behalve 2 jaar verkoopster op de speelgoedafdeling bij V&D in Leiden, heb ik me altijd met boekhouden beziggehouden.
De laatste 20 jaar werkte ik bij een uitgeverij. Behalve boekhouden, royalty’s uitbetalen etc. deed ik ook de salarisadministratie. Daarnaast ben ik voor de afdeling Muiderberg van Amnesty International penningmeester geweest van 1991 t/m 2006.
Sinds 2008 ben ik via een VUT-regeling met pensioen en heb dan ook ruim de tijd om samen met mijn hond door Muiderberg te wandelen en van ons mooie dorp te genieten.

Michiel Koekkoek

Lid

Sinds 1977 woon ik (geboren op 23 mei 1949 in de Watergraafsmeer/Amsterdam) met mijn partner op de Zuidpolderweg in het buurtschap Hakkelaarsbrug. Daar zijn onze twee dochters opgegroeid maar inmiddels al lang weer uitgevlogen (naar Amsterdam). Sinds 2012 ben ik gepensioneerd na 41 jaar met plezier werkzaam te zijn geweest in de IT-branche. Sinds 1977, toen de A1 en A6 beide nog 4-baans wegen waren, is de infrastructuur bij Muiderberg ingrijpend veranderd. Er is een spoorbaan bijgekomen in de jaren tachtig die sinds het doortrekken van de Flevolijn naar Zwolle aanzienlijk drukker is geworden, de A1 en A6 zijn inmiddels 14- en 12-baans autowegen geworden en ook is het vliegverkeer over Muiderberg hinderlijk toegenomen. Door de ligging van onze woning ben ik (helaas) ervaringsdeskundige geworden wat betreft geluidhinder. Die kennis wil ik graag inzetten als bestuurslid van de Dorpsraad.

Ik ben bestuurslid van de vereniging Muider IJsclub Eendracht waarvoor ik de ledenadministratie en de website verzorg. Helaas is er de laatste jaren weinig natuurijs maar het organiseren van de Muiderslotloop is wel een jaarlijks terugkerende activiteit van deze vereniging. Sinds kort ben ik ook lid van de Klankbordgroep Schiphol/A1-A6. Deze heeft de doelstelling bij het gemeentebestuur Gooise Meren en de Omgevingsraad Schiphol bespreekbaar maken van het toenemende lucht- en snelwegverkeer bij Gooise Meren en de te nemen stappen om de nadelige gevolgen daarvan te beperken (www. minderhindergooisemeren.nl). Op zondagmorgen rijd ik op mijn racefiets met een aantal mannen uit Muiden een rondje van 60-70 km en ’s winter mag ik graag schaatsen (liefst op natuurijs). Inmiddels hebben we 2 leuke kleinzonen van 3 en 1 jaar op wie we passen. Daarnaast trekken we erop uit met onze camper en maken we 1x per jaar een meerdaagse fietstocht (o.a. in 2016 naar Rome).

Leon Imandt

Lid

Mijn naam is Leon Imandt en ik woon met veel plezier sinds 1980 in Muiderberg met mijn vrouw, oorspronkelijk ook met onze twee kinderen maar die wonen inmiddels elders. Ik wil graag meehelpen om ons dorp mooi en leefbaar te houden.

Ik ben op 31 januari 1951 geboren in Bergen op Zoom. Na de middelbare school ben ik in Nijmegen Biochemie gaan studeren, heb daar een proefschrift geschreven en ben daarna hoofd van een laboratorium in het Vu-Academisch ziekenhuis geworden. Daar ben ik overgestapt naar een managementfunctie die ik ook in andere ziekenhuizen heb vervuld. Na een aantal jaren bij de Orde van Medisch Specialisten gewerkt te hebben heb ik nog een paar jaar als zelfstandig adviseur voor ziekenhuizen gewerkt en mijn werkzaam leven afgesloten met 18 maanden vrijwilligerswerk in Zambia. Sinds 1 februari 2017 ben ik officieel met pensioen. Als bestuurslid van een Nederlandse NGO probeer ik nog steeds de ziekenhuizen in Zambia waar ik voor gewerkt heb te helpen met projecten etc.

In Muiderberg ben ik een flink aantal jaren (mede)elftalleider geweest van het voetbalelftal van onze zoon, heb zelf ook jaren bij SC. Muiderberg gevoetbald. Ik ben 6 jaar voorzitter geweest van Tennisvereniging de Hakkelaars en tennis nog steeds. Daarnaast zijn mijn hobby’s skiën, vogels kijken en onze kleindochter vertroetelen.

Henk Donker
(aspirant lid)

Mijn naam is Henk Donker en ik ben geboren op 20-01-1963 in Nieuwer Amstel. Ik woon sinds 2,5 jaar in Muiderberg op het adres Hakkelaarsbrug nr. 8.

Werkzaamheden.
Van 1981 t/m 1987 werkte ik in het familie loonwerk/bouwbedrijf waar wij o.a. de vestiging van Ikea in Amsterdam hebben gebouwd.

Van 1987 t/m heden werk ik bij de KLM in diverse functies zoals; monteur, grondwerktuigkundige, leidinggevende en op dit moment als projectmanager. Momenteel ben ik echter vrijgesteld van werk.

Ik ben vakbond bestuurder bij de NVLT (Nederlandse Vereniging voor Luchtvaarttechnici) en Ondernemingsraad lid en houd mij o.a. bezig met het afsluiten van Cao’s, Chroom 6 problematiek, pensioenen, privacywetgeving, Arbowetgeving en ik ben de technische voorzitter bij alle overleg die onze vakbond voert.

Hobby’s
Varen (ik bezit mijn eigen consol boot)
Racen op motorfietsen. Ik ben actief als instructeur bij diverse organisaties zoals Motorsport Lifestyle en Racecracks

Als vrijwilliger ben ik op dit moment plaatsvervangend voorzitter van de Stichting kinderland Amstelveen, De Stichting organiseert een vakantiekamp voor ongeveer 650 kinderen. Ik doet dit werk al 40 jaar waarvan 25 jaar als voorzitter.