Lancering website ‘Encyclopedie Muiderberg’

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Algemeen

Afgelopen zondag 10 oktober 2021 kon Harry Mock , na drie jaar bloed, zweet en tranen, zijn ‘Encyclopedie Muiderberg’ presenteren. Dat gebeurde in “De Steeg” in aanwezigheid van verschillende medewerkers en burgemeester Han ter Heegde.
De technische medeontwerper van de site, Michiel Koekoek, was met vakantie. Maar via een video verbinding kon hij toch de presentatie bijwonen.

http://www.encyclopediemuiderberg.nl/

Na het officiële gedeelte begaven de aanwezigen zich naar de Brink waar de grote manifestatie begon.
G.A. Heinze onderhield het publiek inmiddels meet feestelijke muziek.
Na het openingswoord van Harry Mock was Luc Runderkamp, begeleid door onze harmonie, degene die het eerste dorpslied ten gehore bracht.

Hierna werd de Muiderbergse vlag gehesen. Met het hijsen van de dorpsvlag door burgemeester Han ter Heegde, geholpen door Mila Vekic, groep 8 van basisschool de Vinkenbaan, en Rivka Kuipers, groep 5 van de Oranje Nassauschool, werd symbolisch de nieuwe encyclopedie van Muiderberg onthuld.

Hierna was Johan Smit aan de beurt om, met de schoolkinderen en onder begeleiding van accordeoniste Paulien Dekker het volgende dorpslied ‘Muiderberg…Muiderberg’ ten gehore te brengen.

Daarna mocht onze, oud Muiderbergse, Marianne de Rijke, die speciaal voor dit evenement uit Friesland was gekomen, het lied ‘Muiderberg’ vertolken.

Voor het slotnummer, ‘Oh Muiderberg’ , was Freek de Jonge helemaal lopend naar de Brink gekomen.

Het was een grootse manifestatie geheel Muiderberg eigen. Het publiek liet hun blijk van waardering overduidelijk weten.

Foto’s Henk Glotzbach