Het bomenplan krijgt een officiële start!

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Algemeen

Het langverwachte moment brak op 1 maart jl. om 16.00 uur aan, toen de spade feestelijk in de grond ging om het Bomenplan verder uit te voeren. Zoals iedereen, die wel eens langs de IJsselmeerweg komt heeft gezien, was er eind november al een bescheiden begin gemaakt. Dat leverde al veel positieve reacties op van Muiderbergers en daar zijn we als Vereniging Dorpsraad Muiderberg natuurlijk heel blij mee.

De verdere voorbereidingen zijn nu officieel in gang gezet. Nadat Rick Sybesma nog een kleine feestrede had uitgesproken, waarbij ook het moeilijke begin van dit project nog eens werd aangehaald, zette wethouder Barbara Boudewijnse

Onze wethouder

onder toeziend oog van enige inwoners de eerste boom van de tweede fase feestelijk in de grond.

Net als onze dorpsgenoten zijn wij erg benieuwd naar het resultaat. Het zal een aantal jaren duren voor we zicht krijgen op het effect, maar daar hebben wij grote verwachtingen van. Zorgvuldig zijn er diverse soorten aan bomen en struiken uitgezocht wat een positief effect zal hebben op de vitaliteit van het totaal. Bovendien vergroot deze variatie aan plantmateriaal de biodiversiteit en het plezier van de wandelaar.

Met het planten van de struiken zal ook binnenkort gestart worden. Later in het voorjaar volgt de aanleg van het wandelpad aansluitend op de natuurboulevard, de faunatunnel en de oversteekplaats.

Maar twee dagen later zag het er al zo uit.

Een plattegrond van het project vindt u onderstaand.

Vereniging Dorpsraad Muiderberg,

Werkgroep Bomenplan

Rik Sybesma

Thijn Westermann

Ella van Dongen

Sandra Deuling