Project 400 bomenplan voor de verfraaiing van de oostelijke entree van Muiderberg gaat binnenkort van start

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Algemeen

Tijdens het werk aan het project SAA ONE (verbreding A1 en A6), uitgevoerd door Rijkswaterstaat, gingen veel bomen verloren. De belofte van RWS aan de toenmalige gemeente Muiden om dit deels te compenseren wordt dan eindelijk ingelost. In samenwerking met de gemeente Gooise Meren en de werkgroep bomenplan onder auspiciën van de Vereniging Dorpsraad Muiderberg werd een plan ontwikkeld om de entree via de IJsselmeerweg te verfraaien en vergroenen. De gemeente Gooise Meren heeft inmiddels voor de aanplant een omgevingsvergunning aangevraagd; het gaat dan ook nu echt gebeuren…

Niet alleen worden er bomen van diverse typen in verband met de biodiversiteit geplant maar er zal ook een fauna passage, een voetgangersoversteekplaats en een recreatief wandelpad dat aansluit op het wandelpad in Voorland worden aangebracht.

Aanvraag omgevingsvergunning Kadastraal perceel A 2451 nabij entree Muiderberg A6

Op 30 september 2022 heeft de gemeente een aanvraag ontvangen voor het planten van ongeveer 400 bomen op locatie Kadastraal perceel A 2451 nabij entree Muiderberg A6. De aanvraag is geregistreerd onder zaaknummer HZ_WABO-22-1909.